FEEDBACK

‘Painting with Creative wake-up Call released unknown creativity in me that made it possible to release ‘stress’ while painting. It also allowed me in my working life to think more out of the box and be even more solution driven than before…Lesson learned: You can do more with your mind than you ever imagined !’ (Manager Legal Affairs in a multinational US Corporation)

‘Als architect ben ik van nature een duizendpoot met technische, organisatorische en creatieve talenten. Door de aard van mijn huidige werkzaamheden bij Mecanoo zoek ik nieuwe uitdagingen. De ervaring van het vrije schilderen voegt iets totaal nieuws toe: het brengt mij los van opdrachtgevers en verder in mijn eigen ontwikkeling. Sigrid inspireert mij om telkens een nieuwe uitdaging aan te gaan in het werken op doek, papier of anderszins en dat levert leuke onverwachte resultaten. Ik ervaar deze creatieve momenten als een bevrijding voor de geest!’ (Marijke, architect/duurzaam ondernemer)

‘De Creative wake-up Call vond ik een geweldige ervaring om met nieuwe energiestromen kennis te maken en aan het werk te gaan! De reden om mij aan te melden was uit nieuwsgierigheid naar eigen niet-cognitieve activiteiten, na mijn hele leven vooral cognitief ontwikkeld te zijn. Even niet denken, maar creatief hard werken en kijken wat dat met mij doet. Jouw formule vind ik leuk en spreekt me aan, geen les maar wel aanwijzingen om je op weg te helpen, meedenken en stimuleren. Over mijn schilderij ben ik zeer verrast en tevreden. In mijn praktijk als psychotherapeut ben ik meteen propaganda gaan maken voor jouw Creative wake-up call. Kinderen en adolescenten kunnen vastlopen op school met hun overgewicht aan cognitieve lading. Ben je daar niet goed in, dan zakt je zelfvertrouwen, met alle gevolgen van dien. Ik zie het geregeld bij kinderen die vooral kunstzinnig zijn en graag iets met hun handen doen. Voor hen kan een Creative wake-up call veel waarde hebben omdat ze dan iets kunnen doen waar ze zich vertrouwd mee voelen. Een opkikker die een positieve draai aan hun zelfbeeld kan geven. En als het aan mij ligt ga ik ook Wake-up Calls aan mensen cadeau geven, je moet het gedaan hebben…’ (Marga Akkerman-Zaalberg van Zelst, klinisch psycholoog en psychotherapeut voor kinderen en jeugdigen)

‘Gedachtes kregen de vrije loop en ik werd me bewust van wat ik onbewust al wist: Er moest iets veranderen in mijn leven maar wat en hoe? Vastgeroeste gewoontes loslaten, welke dan? Sigrid gaf me op creatieve wijze de ruimte daar inzicht in te krijgen en ermee aan de slag te gaan. En met succes! Het leuke is dat als ik het even niet meer weet, ik naar MIJN kleurrijke schilderijen aan de muur kijk en het dan weer voel hoe ik aan de slag blijf.. met creatieve energie…’   ( Anna, journaliste )

‘Bevond mij een paar jaar geleden in een relationele crisis. Na meer dan 25 jaar huwelijk klapte de boel. Met onder andere als resultaat, dat ik mentaal compleet blokkeerde. Via, via kwam ik contact met Sigrid Karsten, die mij meenam in haar Creative wake-up call. Concreet betekende dit, dat ik ging schilderen. Op kleine en grote doeken en met een keur aan verf. Een kind in een snoepwinkel! Van kinds af aan houd ik van tekenen, papier, potlood, stiften, verf en verfkwasten. Ik was echter nog nooit zó creatief aan de slag gegaan zoals ik dat in het atelier van Sigrid wel kon doen. Een soort creatieve en mentale ontdekkingsreis. En dat was héérlijk om te doen en om mee te maken. Vooral ook omdat ik tijdens het schilderen goed met Sigrid kon praten. Natuurlijk over het schilderen zelf (techniek, kleurgebruik, etc.), maar ook over de dingen, die mij toen dwars zaten. Die combinatie werkte op een heel plezierige manier bevrijdend en louterend. Met uiteindelijk een fijn resultaat. Je loopt (best trots) met een eigengemaakt schilderwerk de deur én met een gemoed, dat na elk bezoek aan Sigrid’s atelier weer opgewekter werd!’ (Charles Borremans, directeur)

Kunst werkt
‘Het open atelier van Sigrid bezoeken en door haar meegenomen worden in de wereld van verf, kleur, geur en penselen… Mijn ervaring is een heerlijke ontspanning  en even helemaal op reis over andere grenzen…’
(Elizabeth Roos, astrologe)