SIGRID KARSTEN

‘Het is haar missie jong en oud te inspireren en te motiveren zodat mensen hun creatieve kant omarmen en in staat zijn hun volledig potentieel te benutten. Om gecompliceerde vraagstukken in werk en leven aan te pakken is Leadership   Skill #1 Creativity voor de hedendaagse complexe maatschappij van groot belang…’

 

Voor jou die creativiteit wil (her) ontdekken om met een nieuwe inspiratiebron verder te komen in persoonlijke groei kan ik jouw coach en creatief trainer/inspirator worden. Ik deel mijn kennis en ervaring op dit vlak, mijn coachende levensenergie en enthousiasme volgens de filosofie: ‘Luister, doe en zie jezelf…  Neem je eigen regie en omarm de mogelijkheden die een nieuwe ervaring jou biedt. Ontdek dat de weg naar inspiratie mogelijk wordt gemaakt door jouw ‘doen’ en ‘zijn’, kom in beweging!’

Mijn ontwikkelde coaching werkmethode is een actief reflectieve: Al doende een levendig gesprek met jezelf en jouw schilderij waarbij je in contact komt met je speelsheid, jouw aangeboren creativiteit in een brede zin van het woord.

Schilderpassie

Naast rechte lijnen en rationele (denk) processen (the logic brain) speelt voor mij het creatieve brein een belangrijke rol. Twintig jaar geleden ben ik gestart met vitaal kleurrijk schilderen om mijn artist brain opnieuw te voeden. Het is naast mijn architectenwerk een passie en fascinatie geworden en heeft mijn creativiteit gevoed en verbreed. Een open-mind, ondogmatisch denken, werken vanuit flow en intuïtief handelen zijn voor mij kernbegrippen geworden. Als schilder en architect heb ik ervaren dat het gebruiken en trainen van de rechterhersenhelft essentieel is om tot vernieuwende gedachtes en oplossingen te komen. Mijn nieuwsgierigheid naar het experiment maakt ook dat ik in staat ben het onverwachte te verwachten. Iets wat in mijn beleving de sleutel naar creativiteit en inspiratie  is, welke ingezet kunnen worden in werk en leven.

‘Er bestaan geen mislukte creaties, wel experimenten met een onverwacht verrassend resultaat…’

Architectuur & Coaching

Vanuit mijn beroep als architect en  docent TU Delft heb ik niet alleen affiniteit met schoonheid maar ook met procesbegeleiding. Werken als creatief professional vanuit de dialoog met een cliënt/student die zijn eigen verwachtingen heeft, vraagt om het succesvol begeleiden van het ontwerp en/of leerproces.  Het is dan ook hierom dat ik een aantal jaren geleden een coach opleiding heb gevolgd aan de Coaching Academy International om mij  te bekwamen in de begeleiding van cliënten in leerprocessen. Het samen doorlopen van een avontuurlijk proces om tot een maximaal eindresultaat te komen, samen trots te zijn, daar doe ik het voor!

3190       

 

 

 

 

Opleiding/Training

2016-heden Creativity Trainer/Coach via expressieve werkvormen

2016- 2018 Training Movie learning Double Healix Model, Upcycling van Leiderschap

2014-2016 Senior practitioner, Coaching Academy International (EQA & NOBCO reg.)
2015 Leergang Jungiaanse Fundering http://www.coachingacademy.com/staff-item/sigrid-karsten

2014 Certificaat Beeldend werken met emoties Studio Matthias, Driebergen

TU Delft Architectuur & Interieur

https://nl.linkedin.com/in/sigridkarsten

 

EIGEN WERK

‘Het is voor mij niet alleen het beeld waar het om gaat. Het is vooral de emotie die het teweegbrengt. How your heart beats in just a few seconds…’   Acryl/Gemengde technieken, Afm. vanaf 70X90 cm, papier/doek.